22 Temmuz 2015 Çarşamba

Yönetici Asistanının Yöneticiliğe Terfi....

İş ilanlarında "yönetici asistanı aranıyor" ilanına çok sık rastlıyoruz. Bu iş pozisyonunun önemini fark eden kurumlar yönetici asistanlığına gereken önemi veriyorlar çünkü bu pozisyon, üst düzey yönetici asistanlığı eğitimi ile ve genel eğitimlerle oluşmuş sağlam bilgi birikimi, beceri ve tecrübe gerektirir. Tek işi yöneticinin telefonlarını yönlendirmek ve onun talimatlarını yerine getirmek zannetmek mesleğe haksızlık etmemize neden olur zira asistan yeterince iyiyse ilk altı ay sonunda patronun iş ve sosyal hayatının vazgeçilmezi, bir sene sonra ise orta yöneticilerin rakibi olması işten bile değildir. 
Büyük firmalarda yönetici olarak terfi alan onlarca yönetici asistanı var. Peki akıllı bir asistan kartlarını nasıl oynar, nasıl yükselir? İşletmelerde asistanları ile geçinemeyip sürekli asistan değiştirmeye giden yöneticiler var eğer zor bir yönetici ile çalışacaksak önce işe telefonlara bakmakla başlayın. Telefon konuşmaları sırasında yöneticinizi dinleyin neleri önemsiyor izleyin . Diyelim ki İsmet bey her aradığında konuşma en az 45 dakika sürüyor ve bu konuşmalardan sonra müdürünüzün tansiyonu çıkıyor, telefonu bağlamadan önce yöneticiye bu telefonu almak isteyip istemediğini sorun görüşmek zorunda kalacaksa telefondan sonra odasına bitki çayı götürün. Kahve molalarından sonra boş elle dönmeyin. Yöneticinizin sevdiği bir içeceği getirip içmesi için ikram edin. Profesyonelce yakınlık kurmak onu etkileyecektir. Toplantılarda yöneticinize eşlik ediyorsanız konuşulanları izleyip fikir edinin. Müdürünüzün üzerinde çalıştığı proje hakkında araştırma yapın. Öyle benim işim değil diye geçiştirip, bilinçsiz davranışlar sergilemeyin. Büyük şirketlerin yöneticileri o pozisyona gelene kadar çok çalıştıkları ve çalışmayı sürdürdükleri için unutkan ve dağınık oluyorlar dolayısı ile ajandasını takip edin çalışma hayatını düzenleyin unutmayın ki; siz onun yedek hafızasısınız. Evlenme yıl dönümü, çocuğunun okul taksitinin son günü, akşamki yemek rezervasyonunun saati, evdeki bakıcının bağkur ödemeleri, kollestrol ilacının saati... hepsini bilin hatırlatın zamanla bu yükü üzerinden alın. 
 Sonunda işler yolundaysa, sizi iş dışında da arayarak, kendi tatil organizasyonlarını yaptırmaya, aniden aklına gelen bir iş seyahati yüzünden uçak bileti buldurtmaya, "Yurt dışından misafirlerim gelecek, en iyi kuzu budu yapan restoran nerede?" gibi araştırmalara sürüklemeye başlamıştır. Bu durum onun sağ kolu haline geldiğiniz anlamına gelir artık boş bir yönetici pozisyonu atamalarına karar veren yetkilinin en yakını sizsiniz bu fırsatı yakalamak için uygun anı takip edebilirsiniz. alıntı http://www.mebakademi.com/ Buraya kadar paylaşmış olduğum alıntıyı okudunuz şayet asistan bir dosta ihtiyacınız varsa..iş yerinde yaşadığınız olayları paylaşmak ve kendi iş hayatınız ,göreviniz hakkında beyin fırtınısı yapmak isterseniz bana ulaşabilirsiniz.. sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi